Nowy temat Odpowiedz  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
Szeregowy
Szeregowy
Awatar użytkownika

Dzięki za zaproszenie. U nas nastroje bardzo pozytywne po imprezie.

Pan z ciastkami, to Radzio, który pracuje w... piekarni! Na każdej akcji, na której się pojawia, graczom podnosi się poziom cukru ;)

Natomiast Powrót do Olsztyna to był hardcore drogowy.

Ja od siebie mam kilka uwag w paru kwestiach, ale to na spokojnie jak przestanie mną telepać...

Pozdr!

od siebie :
Dziękuję wam bardzo za tak liczne przybycie S&K , Peyo i ja tylko zakreśliliśmy wam zarys , reszta była waszą własną inwencją twórczą , zaskoczyło nas tępo rozgrywki i posunięcia taktyczne , widzę też parę moich błędów :
-dopuszczenie M60 do gry ,
-nie zastosowanie alkomatu
-jak to mówi Fiszu "hicapy śmierdzą"
-za dużo BB w boxach.
Jeżeli jeszcze kiedykolwiek najdzie mnie na zorganizowanie gry , na pewno podejdę bardziej rygorystycznie do egzekwowania zasad stworzonych przez użytkowników tego forum.

Szeregowy
Szeregowy
Awatar użytkownika

Aha, gwoli wyjaśnienia, nie telepie mną ze złych emocji, ino mnie ku...ko przewiało ;)

Generał
Generał
Awatar użytkownika

Typ strzelca: Leniwiec
Przemek popieram parę z postulatów.

alkomat - od zawsze powtarzam na swoich imprezach :)
Hi capy rzeczywiście śmierdzą :)
Ale dlaczego nie dopuszczać m60? Spełniała normy limitowe. Zauważ, że my mieliśmy 3 repliki wsparcia, przeciwnicý żadnej. M60 nie pojosi tu winy :)

Natomisat co do limitu bb mam ciekawe rozwiązanie.

Porównać rzeczywistą pojemność palnej i zastosować ten sam mnożnić w poŕownaniu do midów.

Kapitan
Kapitan
Awatar użytkownika

Typ strzelca: kontakt
Dzięki za super strzelankę, było zacnie
Co do m60 zmierzona moc na 0,20 508fps (replika miała swój test i na pewno zostanie ustawiona jak należy) użytkowana była przez operatora, który z bliska nie wali i nikomu krzywdy nie zrobił, więc nie rozumiem skąd ten raban???, były natomiast przypadki postrzałów naszych z 5m, ale nikt o tym nie gada; co do replik wsparcia to działają tylko wtedy kiedy cała ekipa działa i tak było teraz (dzięki chłopy), same nic nie zrobią, nikt nie bronił przeciwnikom w takowe się wyposażyć – więc też nie wiem skąd ten raban???? Brakowało natomiast snajpery (mamy 2) i na pewno kolejna takiego typu impreza będzie o takie uzupełniona ; co do dążenia na siłę do realu, może prościej zapisać się do woja?? A nie marudzić jak tu ograniczać kulki w boxach – replika wsparcia (np. moje m249) waży 7,5kg bez boxa, ja biegałem z trzema pełnymi boxami, trzeba mieć kondychę, żeby z czymś takim chodzić, a nie mówić o bieganiu i nie wspomnę o wadze i wymiarach m60/??, może ktoś wypróbować sam się przekona, że nie jest kolorowo – i chcecie takie coś wyposażyć w 300kul, a plastikową gietę 2kg w 100 w midach???? – coś mi tu nie pasuje, więc proponuję oprócz chrono, alku, wziąć jeszcze wagę i dociążyć wszystkie szturmy łącznie z magami, bo w przeciwieństwie do nich wsparcie nie odbiega wagowo od oryginału
Tak jak powiedziałem dla mnie impreza była świetna, bo i towarzystwo było świetne i nie ma co marudzić ; pozdrowienia dla chłopaków ze Straszydełek świetnie było Was spotkać; dzięki za ciastka
pozdrawiam

Kapral
Kapral
Awatar użytkownika

Typ strzelca: Tarcza
piecia pisze:
w przeciwieństwie do nich wsparcie nie odbiega wagowo od oryginału

Tu się akurat nie zgodzę, większość replik ma taką samą wagę jak oryginal. Jedynie magi są lżejsze zresztą jak do wszystkiego bo wiadomo że amunicja waży trochę więcej niż kulki.

Generał
Generał
Awatar użytkownika

Rafal pisze:
piecia pisze:
w przeciwieństwie do nich wsparcie nie odbiega wagowo od oryginału

Tu się akurat nie zgodzę, większość replik ma taką samą wagę jak oryginal. Jedynie magi są lżejsze zresztą jak do wszystkiego bo wiadomo że amunicja waży trochę więcej niż kulki.

Czemu, błądzisz w ciemnościach.

Boss
Boss
Awatar użytkownika

Typ strzelca: krankenstation
Czemu nie zrozumiał kwestii

Ze wszystkim się z tobą Piecia zgadzam , ale kalkulowanie kto dźwiga więcej na strzelankach nie ma sensu bo realia na w/w są takie jak w filmach ( z glocka strzelają na auto przez trzy minuty nie zmieniając magazynka ) , jednak stworzenie na większych imprezach limitu bb w boxach daje szansę podejść szturmanowi na odległość skutecznego strzału , a jednocześnie zmusi operatora km-u do większej kontroli nad spustem... Resztę masz w PW

Site Admin
Site Admin
Awatar użytkownika

Typ strzelca: KD Ghosta i Hiszpana
No to i ja się wypowiem, Panowie wiecie, że ja kocham hicapy i osobiście nie widzę ich przewagi nad midami, co do broni wsparcia w realu to ona rządzi między innym dzięki przewadze amunicji.Koledzy co do ilości bb w magach nie zgadzam się z Wami, ja przychodzę się pobawić, a nie bawić w prawdziwą wojnę.Pomysł z zostawieniem kulek na bazie uważam za genialny. 8-)

Ps. Nie jest to przytyk do ostatniej strzelanki, tylko moje widz mi się

Szeregowy
Szeregowy
Awatar użytkownika

Typ strzelca: strzelec kamper
Witam ja również dziękuję za wyśmienitą zabawę organizatorom oraz całej ekipie - zabawa była przednia dawno się tak dobrze nie bawiłem. Szczególne podziękowania za zaproszenie na bitwę dla przemka, gilotyny za wszelkie dostarczenie niezbędnych informacji oraz dla dowódcy żółtych drużyny pierwszej ELBLĄG ( taki spory pan :) ksywy nie pamiętam z racji pierwszego udziału - trudno was wszystkich poznać i zapamiętać jak pochowacie się po krzakach. Za to że przekazał wiele cennych rad na polu walki. I w sumie spoko że nie zaginąłem na tym poligonie - totalnie pierwszy raz w tych chaszczach. Piszę się oczywiście na inne bitwy wstępnie na zające i mikołaje. POZDRAWIAM wszystkich - a tak w ogóle to większość z was dysponuje niezłym oprzyrządowaniem wojskowym - robi to niesamowite wrażenie. Dziedzki jeszcze raz za zabawę

Boss
Boss
Awatar użytkownika

Typ strzelca: krankenstation
HA..... poczekaj trochę jak ci się spodoba miejsca na scianie ci zabraknie na swój własny sprzet :lol: :lol:

Szeregowy
Szeregowy
Awatar użytkownika

Typ strzelca: szturmowiec
Żeby nie tworzyć niepotrzebnych wątków, Witam Wszystkich (bo się dopiero zarejestrowałem :) )
Dzięki za dobrą zabawę, nałaziłem się, postrzelałem i stwierdziłem, że muszę bywać częściej w terenie niż dwa razy do roku :)
pozdro

Generał
Generał
Awatar użytkownika

Siemma Browar.

Porucznik
Porucznik
Awatar użytkownika

Typ strzelca: Goral Szuwarek
predi83 pisze:
Szczególne podziękowania ....... dla dowódcy żółtych drużyny pierwszej ELBLĄG ( taki spory pan :) ksywy nie pamiętam z racji pierwszego udziału - trudno was wszystkich poznać i zapamiętać jak pochowacie się po krzakach. Za to że przekazał wiele cennych rad na polu walki.

Nie ma za co,a za "sporego pana" to się jeszcze rozliczymy w polu <piwo> ;)

Nowy temat Odpowiedz  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna